Advertisement

Παναγια Τησ Τηνου Ταματα / Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία της Τήνου - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ / Όχι ότι δεν υπάρχει τις καθημερινές πλήθος κόσμου που θέλει να προσκυνήσει την παναγία της τήνου αλλά σαφώς θα αποφύγετε την.

Παναγια Τησ Τηνου Ταματα / Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία της Τήνου - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ / Όχι ότι δεν υπάρχει τις καθημερινές πλήθος κόσμου που θέλει να προσκυνήσει την παναγία της τήνου αλλά σαφώς θα αποφύγετε την.. Διαβαζοντασ λοιπον προσφατα τα αρθρα, που εστειλε στην τρικλοποδια ο φιλοσ δημητρησ*, στα οποια εξομολογειται καποιο συμβολικο ονειρο στο ενα και καποιο θαυμα στο αλλο, σκεφτηκα ποσο κριμα ειναι, να μην κανουμε ολοι μασ το ιδιο Εκεί που σου είπα, στο χωράφι του δοξαρά, είναι θαμμένη η. Η ιερή εικόνα της παναγίας της τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του έλληνα για την παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Όχι ότι δεν υπάρχει τις καθημερινές πλήθος κόσμου που θέλει να προσκυνήσει την παναγία της τήνου αλλά σαφώς θα αποφύγετε την. Την ίδια εντύπωση προκαλούν και τα τάματα των πιστών που μαρτυρούν σε πολλές περιπτώσεις τις παρακλήσεις τους, κυρίως για θέματα υγείας.

Η ελλάδα γιορτάζει σήμερα την κοίμηση της θεοτόκου με ευλάβεια, κατάνυξη αλλά και την απαραίτητη προσοχή λόγω της πανδημίας. «είναι καθήκον μας από τη θέση που έχουμε να προσφέρουμε ενωμένοι, ώστε να βγούμε στην απέναντι όχθη», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος αθηνών και πάσης ελλάδος ιερώνυμος από τον ι.ν. Panagia tinou παναγία τήνου εκκλησία μεγαλόχαρης by www.touristorama.com. Όχι ότι δεν υπάρχει τις καθημερινές πλήθος κόσμου που θέλει να προσκυνήσει την παναγία της τήνου αλλά σαφώς θα αποφύγετε την. Η εικονα τησ μεγαλοχαρησ τηνου χωρισ τα ταματα.

Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός στην Παναγία της Τήνου
Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός στην Παναγία της Τήνου from www.voria.gr
Την ίδια εντύπωση προκαλούν και τα τάματα των πιστών που μαρτυρούν σε πολλές περιπτώσεις τις παρακλήσεις τους, κυρίως για θέματα υγείας. Panagia tinou παναγία τήνου εκκλησία μεγαλόχαρης by www.touristorama.com. Η εικόνα της παναγίας της τήνου δεν απεικονίζει την κοίμηση της θεοτόκου αλλά τον ευαγγελισμό. Πρόκειται για μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον απόστολο λουκά. Η εικονα τησ μεγαλοχαρησ τηνου χωρισ τα ταματα. Προκαλεί το σεβασμό ο ευσεβής άνθρωπος, που αναζητά το θείο και είναι πρόθυμος να διανύσει, ακόμα και, χιλιάδες χιλιόμετρα για να έχει αυτή τη, μεταφυσική, επαφή. Δεν υπάρχει θρησκεία που να μην έχει καθιερώσει την έννοια του προσκυνήματος: «ευχόμαστε γρήγορα να φύγει μακριά από την ζωή.

Πως είναι όμως η εικόνα της παναγίας πίσω από τα τάματα των πιστών

Ο φόβος σου είναι από την απιστία. Δωρόθεος, με αφορμή τον εορτασμό της υπεραγίας θεοτόκου στο ιερό νησί της τήνου. Το θαύμα της αναστάσεως ενός θεσσαλονικέως υπό του αγιάσματος της ζωοδόχου πηγής στο πεντηκοστάριο τη παρασκευή της διακαινησίμου διαβάζουμε ότι ένας πλούσιος άνθρωπος ξεκίνησε από την θεσσαλονίκη … Επίσκεψη στην παναγία της τήνου. Μάλιστα, ο κολοκοτρώνης, ο μιαούλης, ο νικηταράς και ο μακρυγιαννης έσπευσαν να την προσκυνήσουν, καθώς η ανακάλυψή της θεωρήθηκε μεγάλο θαύμα. Ο ιερός ναός ευαγγελιστρίας στην τήνο. Η θαυματουργη εικονα τησ παναγιασ τησ τηνου, διχωσ τα ταματα. Προσκυνημα στην παναγια τησ τηνου. Η ελλάδα γιορτάζει σήμερα την κοίμηση της θεοτόκου με ευλάβεια, κατάνυξη αλλά και την απαραίτητη προσοχή λόγω της πανδημίας. Θυμάμαι με τι συγκίνηση περιεργαζόμασταν τα ασημένια και χρυσά «τάματα» που ήταν τοποθετημένα δίπλα στις εικόνες όταν βρεθήκαμε, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής μας στην ελλάδα, το 1956, στην παναγία της τήνου. Η εικόνα της παναγίας της τήνου δεν απεικονίζει την κοίμηση της θεοτόκου αλλά τον ευαγγελισμό. Τα τάματα που πλαισιώνουν την κατάφορτη από χρυσά τάματα εικόνα της ευαγγελιστρίας στην τήνο είναι άπειρα. Δεν υπάρχει θρησκεία που να μην έχει καθιερώσει την έννοια του προσκυνήματος:

Η εικόνα της παναγίας της τήνου δεν απεικονίζει την κοίμηση της θεοτόκου αλλά τον ευαγγελισμό. H παναγία της τήνου, ανακαλύφθηκε από το όραμα μιας μοναχής και έσπασε στα δύο από το χτύπημα της αξίνας. Μάλιστα, ο κολοκοτρώνης, ο μιαούλης, ο νικηταράς και ο μακρυγιαννης έσπευσαν να την προσκυνήσουν, καθώς η ανακάλυψή της θεωρήθηκε μεγάλο θαύμα. Πρόκειται για μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον απόστολο λουκά. Το θαύμα της αναστάσεως ενός θεσσαλονικέως υπό του αγιάσματος της ζωοδόχου πηγής στο πεντηκοστάριο τη παρασκευή της διακαινησίμου διαβάζουμε ότι ένας πλούσιος άνθρωπος ξεκίνησε από την θεσσαλονίκη …

προσκυνημα στην παναγια της τηνου 8 - YouTube
προσκυνημα στην παναγια της τηνου 8 - YouTube from i.ytimg.com
Τα τάματα στην παναγία, όπως φαίνεται, λιώνουν και γίνονται αρχικά ράβδοι κράματος, οι οποίες στη συνέχεια παραδίδονται στους εμπόρους, που τις μεταφέρουν σε χυτήρια του εξωτερικού, εν προκειμένω στην τουρκία, ώστε να μετατραπούν σε καθαρό χρυσό και να επιστρέψουν στην τήνο. Η ελλάδα γιορτάζει σήμερα την κοίμηση της θεοτόκου με ευλάβεια, κατάνυξη αλλά και την απαραίτητη προσοχή λόγω της πανδημίας. Πως είναι όμως η εικόνα της παναγίας πίσω από τα τάματα των πιστών Δωρόθεος, με αφορμή τον εορτασμό της υπεραγίας θεοτόκου στο ιερό νησί της τήνου. Πως είναι όμως η εικόνα της παναγίας πίσω από τα τάματα των πιστών Προσκυνημα στην παναγια τησ τηνου. Ή σύναξη της εορτάζεται στίς 25 μαρτίου. Η εικόνα της παναγίας της τήνου δεν απεικονίζει την κοίμηση της θεοτόκου αλλά τον ευαγγελισμό.

Στην τηνο κατα το ετοσ 1823.

Από την εξέδρα της πλατείας απευθύνονται ευχετήριοι λόγοι και τελειώνει αυτή η χαρµόσυνη εκδήλωση µε πλούσιο κέρασµα από το ∆ήµο τήνου. Περιγραφη τησ ευρεσεωσ τησ θαυματουργου αγιασ εικονασ τησ. Ο ιερός ναός ευαγγελιστρίας της τήνου ή παναγία της τήνου, είναι ορθόδοξος ναός του 19ου αι. «να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας η παναγία, η μητέρα μας, να θεραπεύσει γρήγορα τους μητροπολίτης σύρου κ. Πανελληνιο ιερο ι∆ρυμα ευαγγελιστριασ τηνου. Στην τήνο που ανεγέρθηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα ευστράτιου καλονάρη από τη σμύρνη. Μάλιστα, ο κολοκοτρώνης, ο μιαούλης, ο νικηταράς και ο μακρυγιαννης έσπευσαν να την προσκυνήσουν, καθώς η ανακάλυψή της θεωρήθηκε μεγάλο θαύμα. Η εικόνα της παναγίας της τήνου δεν απεικονίζει την κοίμηση της θεοτόκου αλλά τον ευαγγελισμό. Paraklisis kabarnos αγιοι παναγια αγια ιερα ακολουθια του μικρου παρακλητικου κανονοσ εισ την υπεραγιαν θεοτοκον π. Η ιερή εικόνα της παναγίας της τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του έλληνα για την παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες. Στην τηνο κατα το ετοσ 1823. Οι εικόνες που φέτος βλέπουμε στην τήνο δεν θυμίζουν σε τίποτα άλλες χρονιές, καθώς λόγω του κορωνοϊού, οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Πώς είναι όμως η εικόνα της παναγίας της τήνου πίσω από τα τάματα των πιστών;

Ο ναός της ευαγγελίστριας στην τήνο με το πέρασμα του χρόνου έγινε κέντρο πανελληνίου και πανορθοδόξου προσκυνήματος. Πανελληνιο ιερο ι∆ρυμα ευαγγελιστριασ τηνου. Οι εικόνες που φέτος βλέπουμε στην τήνο δεν θυμίζουν σε τίποτα άλλες χρονιές, καθώς λόγω του κορωνοϊού, οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Την πρώτη βόλτα όμως πρέπει να την κάνετε πρωί και καλύτερα καθημερινή. «η παναγία μπορεί να κάνει.

Greek Orthodox Religious Tourism: Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ...
Greek Orthodox Religious Tourism: Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ... from 2.bp.blogspot.com
Εντός του μαρμάρινου κουβούκλιου όπου βρίσκεται το προσκυνητάρι της αγίας εικόνας, πλείστα όσα αφιερώματα στη χάρη της, υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες. Το 1821, στις αρχές της ελληνικής επανάστασης, εμφανίστηκε στον ύπνο ενός γέροντα, του μιχάλη πολυζώνη, η παναγία και τον διέταξε να σκάψει στον αγρό του αντώνη δοξαρά. Από τον αριστοτέλη ωνάση μέχρι την αλίκη βουγιουκλάκη, από τον κωνσταντίνο μητσοτάκη και τον ανδρέα παπανδρέου μέχρι τον πύρρο δήμα και τον τέως βασιλιά κωνσταντίνο. Panagia tinou παναγία τήνου εκκλησία μεγαλόχαρης by www.touristorama.com. «η παναγία μπορεί να κάνει. Πως είναι όμως η εικόνα της παναγίας πίσω από τα τάματα των πιστών Και η υπεραγία θεοτόκος, η γλυκυτάτη παναγία μας, που συμπονάει με τους πόνους μας και τα βάσανά μας, της απάντησε Από την εξέδρα της πλατείας απευθύνονται ευχετήριοι λόγοι και τελειώνει αυτή η χαρµόσυνη εκδήλωση µε πλούσιο κέρασµα από το ∆ήµο τήνου.

Πως είναι όμως η εικόνα της παναγίας πίσω από τα τάματα των πιστών

Πασχα στην τινο μεγαλοχαρη παναγια τησ τηνου. Πρόκειται για μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον απόστολο λουκά. Καράβια, βάρκες, σπίτια και οτιδήποτε άλλο μπορεί. Όχι ότι δεν υπάρχει τις καθημερινές πλήθος κόσμου που θέλει να προσκυνήσει την παναγία της τήνου αλλά σαφώς θα αποφύγετε την. Ο ιερός ναός ευαγγελιστρίας της τήνου ή παναγία της τήνου, είναι ορθόδοξος ναός του 19ου αι. Τα τάματα στην παναγία, όπως φαίνεται, λιώνουν και γίνονται αρχικά ράβδοι κράματος, οι οποίες στη συνέχεια παραδίδονται στους εμπόρους, που τις μεταφέρουν σε χυτήρια του εξωτερικού, εν προκειμένω στην τουρκία, ώστε να μετατραπούν σε καθαρό χρυσό και να επιστρέψουν στην τήνο. 37,866 likes · 1 talking about this. Προκαλεί το σεβασμό ο ευσεβής άνθρωπος, που αναζητά το θείο και είναι πρόθυμος να διανύσει, ακόμα και, χιλιάδες χιλιόμετρα για να έχει αυτή τη, μεταφυσική, επαφή. Αφιερώματα σε πολύτιμα μέταλλα σε σχήματα από καρδίας, ζωτικών οργάνων, άκρων ή οφθαλμών. Προσκυνημα στην παναγια τησ τηνου. Άκουσε εγώ είμαι η παναγία. Η εικόνα της παναγίας, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 ιανουαρίου 1823 στο κτήμα δοξαρά στην τήνο. Ο ναός της μεγαλόχαρης στην τήνο.

Από τον αριστοτέλη ωνάση μέχρι την αλίκη βουγιουκλάκη, από τον κωνσταντίνο μητσοτάκη και τον ανδρέα παπανδρέου μέχρι τον πύρρο δήμα και τον τέως βασιλιά κωνσταντίνο παναγια της τηνου. Στο κτιριακό συγκρότημα λειτουργεί επίσης το φιλανθρωπικό και κοινωφελές ίδρυμα που ονομάζεται.

Posting Komentar

0 Komentar